Duurzaamheid

Congrex staat bekend om zijn gebruik in duurzaamheid. Oprichter Dhr. Pieters heeft altijd waarde gehecht aan gezonde omgevingen en past dit ook altijd toe tijdens de organisatie van Congrex. Door bewust met materialen om te gaan, kunnen ze altijd hergebruikt worden en daarom kiezen wij graag voor het huren van meubilair en congres benodigdheden. Indien dit niet in het thema past of niet beschikbaar is, maken we altijd milieubewuste keuzes. De inrichting krijgt na het event altijd een tweede leven, doordat ze aangeboden worden aan onze design partners. Naast deze manier van sustainability hebben we nog veel meer manieren om zo groen mogelijk te organiseren.

Wanneer Congrex een samenwerking aan gaat met een cateringsbedrijf, is het van belang dat het om biologische producten gaat. Het aanbieden van gezonde maaltijden is iets van deze tijd en momenteel razend populair. Omdat Congrex zich graag wilt onderscheiden, bieden we verschillende unieke cateraars aan waar we al veel ervaring mee hebben. De hapjes zijn anders, gezond en fris. Daarnaast dragen wij zorg aan de manier waarop het geserveerd wordt. In plaats van plastic, wordt het eten altijd geserveerd op papieren borden. Ook cocktails worden aangeboden met papieren rietjes en zelfs het bestek is van hout. Samen kunnen we bijdragen aan de verbetering van de wereld.

Momenteel hebben wij een portfolio met meer dan duizend Internationale sprekers op diverse gebieden. Om in aanraking te komen voor een samenwerking, is het nodig dat de desbetreffende spreker ook een maatschappelijk belang heeft. Vaak gaat het om experts op het gebied van gezondheid, wetenschap, maar bijvoorbeeld ook voeding. Het is belangrijk om zoveel mogelijk bezoekers te bereiken met dringende feiten over onze wereld. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan een debat of symposium, leert u hierdoor meer over recente uitdagingen en situaties en wordt u getriggerd om hier gezamenlijk een oplossing voor te bedenken. Bent u geïnteresseerd in een specifiek soort spreker? Graag gaan wij met u in gesprek om een idee te krijgen wat voor soort sprekers het beste bij uw event zullen passen.

Van hoge CEO’s tot aan kleinschalige ondernemers; iedereen vindt het belangrijk om te werken in een gezonde werkomgeving. Door middel van innovatie en techniek is Congrex in staat om de nieuwste ontwikkelingen aan u te kunnen presenteren. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan dynamische werkplekken, of juist ontspanningsruimtes. Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat het verbeteren van een werkplek positieve gevolgen heeft voor uw medewerkers. Door een fijne sfeer te creëren in uw bedrijf met voldoende ontspanning, kunt u zorgen dat het ziekteverzuim zal dalen. Dit is voor zowel u als uw medewerker een zeer gunstige ontwikkeling.

Niet alleen zijn we voor het oog bewust bezig met het milieu, ook intern hanteren we dit beleid op zoveel mogelijk vlakken. Door onze systemen te digitaliseren is papierwerk bij Congrex nu verleden tijd. Ook promoties en advertenties voor onze klanten proberen we altijd virtueel te versturen. Inschrijvingen van bezoekers worden met een handig digitaal systeem exact bijgehouden. Op het event of congres maken we altijd gebruik van een scansysteem voor E-tickets. We adviseren altijd om geen tickets uit te printen, zodat het gebruik van papier zo veel mogelijk gereduceerd wordt. Onze medewerkers vinden het belangrijk om zoveel mogelijk bezig te blijven met milieubewuste keuzes. Congrex probeert zijn medewerkers dan ook te blijven stimuleren door middel van het aanbieden van lezingen, trainingen en workshops. Door te blijven informeren en motiveren kunnen we onze visie behouden en hier verder op in spelen.